Η Ικαρία

Εξερευνήστε ένα από τα πλέον ανεξερεύνητα νησιά, ιδανικό προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο του ζην. Αποτελεί ένα ιδανικό μέρος διακοπών για όλες τις ηλικίες. Ζήστε διαφορετικά, κολυμπώντας σε ερημικές παραλίες ή κάνοντας surf σε μια αμμουδιά γεμάτη ζωή.

Γνωρίστε το νησί κάνοντας πεζοπορία, αναρρίχηση ή ποδήλατο και νιώστε την πραγματική ευεξία, σε απαράμιλλης ομορφιάς φυσικά τοπία. Μοιραστείτε την πλούσια πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά μας. Συνδυάστε την ήρεμη και την έντονη ζωή, τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.

Μάθετε τα μυστικά της μακροβιότητας των κατοίκων της χορεύοντας σε ένα Ικαριώτικο πανηγύρι και πίνοντας ντόπιο κρασί μέχρι την επόμενη μέρα. Ελάτε να σας φιλοξενήσουμε, ελάτε να γίνεται Καριώτες!

Η Ικαρία, νησί του ανατολικού Αιγαίου, γνωστή από το μύθο του Ικάρου, τόπος λατρείας του θεού Διόνυσου και της θεάς Αρτέμιδος ονομάζονταν επίσης ΙΧΘΥΟΕΣΣΑ και ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ. Η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων, γνώρισε τις πειρατικές επιδρομές των Σαρακηνών, κατακτήθηκε από τους Βυζαντινούς τους Φράγκους τους Γενοβέζους και τους Τούρκους. Υπήρξε αυτόνομο κράτος από τις 17 Ιουλίου 1912 έως τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου όπου ενσωματώθηκε με την Ελλάδα.

Η φιλοξενία και η ζεστασιά των απλών ανθρώπων σε συνδυασμό με τη μαγευτική ομορφιά του νησιού κάνουν την ΙΚΑΡΙΑ ιδανικό προορισμό διακοπών.Το τοπίο εναλλάσσεται διαρκώς, άγριο, ήμερο, σου κόβει την ανάσα! Κυρίαρχος πόλος έλξης οι ιαματικές πηγές, οι παραλίες που σε ταξιδεύουν στο πέλαγος, οι παραδοσιακοί οικισμοί με τα σπίτια με τις πέτρινες στέγες, τα παραδοσιακά πανηγύρια με το ντόπιο κρασί, το ρασκό κατσικάκι και τα βιολιά να παίζουν τον ικαριώτικο διασκεδάζοντας τον κόσμο μέχρι την ανατολή του ήλιου. Η ΙΚΑΡΙΑ σε ενσωματώνει στους ρυθμούς της και στον τρόπο ζωής των κατοίκων της κάνοντας τους επισκέπτες της, να ξεχνούν άγχος και ταχύτητα, την ταυτότητα της πόλης. Είναι η Κίρκη του σήμερα που σε κάνει να ονειρεύεσαι να ερωτεύεσαι να ζεις την αληθινή πλευρά της ζωής. Οι παραδοσιακές συνταγές όπως το γαμοπίλαφο, το σουφικό, οι χορταρόπιτες, τα φρέσκα ψάρια, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού, το ντόπιο κρασί, τα ντόπια γαλακτοκομικά προιόντα την κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στους επισκέπτες της.

Ο Εύδηλος, είναι το βόρειο λιμάνι της Ικαρίας. Χτισμένος αμφιθεατρικά, είναι ευδιάκριτος από μεσοπέλαγα και βρίσκεται στο κέντρο της βόρειας πλευράς του νησιού. Είναι από τα γραφικότερα χωριά της Νικαριάς με παραδοσιακές κατοικίες, γραφικά καλντερίμια, ολάνθιστες αυλές, καταπράσινους κήπους, παραδοσιακά καφενεία, νυχτερινά μαγαζάκια για φαγητό και ποτό. Το λιμάνι του Ευδήλου συνδέεται με τον Πειραιά καθώς επίσης και με τη Σάμο, τη Μύκονο και τη Σύρο. Ιστιοπλοϊκά σκάφη και ταχύπλοα φιλοξενούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του.

Λειτουργούν ταχυδρομείο, ATM, λιμεναρχείο, αστυνομία, ΚΕΠ, κέντρο υγείας και όλες οι συναφείς υπηρεσίες του Δήμου. Στα σοκάκια του χωριού θα προμηθευτείτε είδη διατροφής, ένδυσης, είδη δώρων και θα βρείτε επίσης κομμωτήρια και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Στις κοντινές παραλίες του Κεραμέ, του Φλές και στο Κυπαρίσσι στα ανατολικά του Ευδήλου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας ενώ από τη δυτική πλευρά θα συναντήσετε το Φύτεμα και την οργανωμένη μαγευτική παραλία του Κάμπου.

Το Ευδηλάκι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, θα σας μαγέψει και θα σας κρατήσει όλη τη διάρκεια των διακοπών σας αφού πέρα από τη φυσική ομορφιά του, λόγω της γεωγραφικής του θέσης μπορεί να αποτελέσει το κέντρο των περιπλανήσεων σας στο νησί.